Hadex, het drinkwaterdesinfectie- en reinigingsmiddel  

juulenglaswater026.jpg

Hadex is een veilig, effectief en makkelijk toepasbaar product, speciaal bedoeld voor het desinfecteren van opgeslagen drinkwater en reinigen van tanks en leidingsystemen. De werking van Hadex berust op het chloorprincipe.

Desinfectie van drinkwater

Hadex start onmiddellijk met de desinfectie en na een korte inwerkperiode van 30 minuten, is het water geschikt voor eventuele consumptie. Hadex dient regelmatig aan het water te worden toegevoegd, in de regel bij elke tankbeurt afgestemd op de hoeveelheid in te nemen drinkwater. Chloor heeft namelijk een korte levensduur en is temperatuurgevoelig.

Reiniging tank en leidingen

Wordt Hadex gebruikt als reinigingsmiddel dan gebeurt dat in een hoge, zogenaamde shockdosering. Bij het reinigen van de tank en leidingen is het van belang dat het water met Hadex door de leidingen wordt weggespoeld om ook de leidingen goed te reinigen. Na reiniging moeten tank en leidingen goed gespoeld worden. De contacttijd bij reiniging is minimaal 12 en maximaal 24 uur.

Hadex kan goed worden bewaard en is tenminste 1,5 jaar houdbaar bij normale omstandigheden (t=25-30C). Indien Hadex in de koeling wordt bewaard (t=<6C) bedraagt de houdbaarheid tenminste 3 jaar.

Doseren van Hadex

Inhoud watertank50 lt.100 lt.150 lt.
Dosering Hadex bij reiniging van tanks20 ml40 ml 60 ml
Dosering Hadex bij desinfectie van drinkwater      10 ml20 ml30 ml

 

 


Hadex, een verantwoorde keuze

Hadex is een zeer zuiver en stabiel product. Het is getest en goedgekeurd door diverse binnen- en buitenlandse (maritieme) organisaties. Hadex is o.a. toegelaten door het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid (C.T.B. registratie 9574N), alsmede door het Directoraat_Generaal Scheepvaart en Maritieme zaken, afd. Scheepvaartinspectie (NL), D.O.T. (Engeland), N.M.D. (Noorwegen), G.L. (Duitsland) en NATO. Hadex wordt sinds 1979 met goede resultaten gebruikt door rederijen, scheepswerven, maar ook door hulporgansisaties. Hadex is geschikt om waar dan ook, te land en ter zee, drinkwater te behandelen.

Veiligheid

Hadex mag in de originele verpakking zonder speciale veiligheidsvoorzieningen worden vervoerd en opgeslagen. Hadex mag uitsluitend worden gebruikt volgens de voorgeschreven dosering en toepassing.

Bij het omgaan met het onverdunde product gelden de volgende maatregelen ter bevordering van de veiligheid en gezondheid:

  • Gebruik en/of mix Hadex nooit in combinatie met andere middelen.
  • Voorkom aanraking met de ogen, huid en kleding.
  •  Hadex werkt irriterend op de ogen. Bij aanraking met de ogen onmiddellijk met overvloedig schoon water afspoelen en deskundig medisch advies inwinnen.
  •  Het product vormt giftige gassen in contact met zuren.
  •  Hadex kan in onverdunde vorm vlekken veroorzaken.
  •  Hadex is niet brandbaar en/of explosief.

Hadex is o.a. verkrijgbaar bij de volgende watersport- en kampeerwinkels:

De WitSchijndelwww.dewitschijndel.nl
Obelink VrijetijdsmarktWinterswijkwww.obelink.nl
De Kampeermarkt Eindhovenwww.kampeermarkt.com
CampolifeHeinenoordwww.campolife.nl
Kampeerwereld HendriksErmelowww.kampeerwereld.nl
Van Duinkerken Sport & KamperenNijkerkwww.vanduinkerken.com
George Kniest Boat EquipmentAlmerewww.georgekniest.nl
Vrijheid WatersportLoosdrechtwww.vrijheidwatersport.nl
Pauw RecreatieHeerhugowaardhttps://www.pauwrecreatie.nl
Coppens RekreatieBesthttps://www.coppensrekreatie.nl
De Jong Kampeer & RecreatieHillegom-De Zilkwww.dejongrecreatie.nl
   
   
   
   
   
   
   


 

© 2013 - 2024 AquaEst | sitemap | rss | ecommerce software - powered by MyOnlineStore