Conserveren van opgeslagen drinkwater

drijversenfiltersbuiten006.jpgzomer2011180.jpgdrijversenfiltersbuiten011.jpgdubbelluchtdrijverintank.jpg

Heeft u een drinkwatertank aan boord van uw boot, jacht, caravan of camper? Met een Plation drijver blijft uw drinkwater langdurig fris en veilig!


Plation drijvers zijn uniek én

 • houden het drinkwater fris en veillig
 • geven geen geur, kleur of smaak af aan het water
 • voorkomen vervuiling in watertank en leidingen
 • werken 2 seizoenen lang zonder er naar om te kijken
 • zijn zeer eenvoudig te plaatsen en vragen geen onderhoud
 • zijn zeer gemakkelijk in gebruik omdat u niet bij iedere tankbeurt iets hoeft toe te voegen

De werking

De Plation drijver is speciaal ontwikkeld voor toepassing in tanks en buffervaten waarin (drink)water wordt opgeslagen. De drijver is zo gemaakt dat deze als een dobber in het water blijft drijven waardoor de keramische bollen zich altijd onder het wateroppervlak bevinden. Vanuit de zilver keramische bollen komen volgens een natuurlijk proces heel geleidelijk zilverionen vrij die zich in het water verspreiden. De zilverionen conserveren het drinkwater waardoor het drinkwater langdurig fris en veilig blijft. Zelfs bij langdurige stilstand van het water in de tank!

De levensduur

De drijver heeft een levensduur van 1 jaar bij continu gebruik of 2 jaar bij seizoensgebruik.
Na het seizoen laat u de drijver drogen en bergt u hem vervolgens koel, droog en donker op.

Technische specificaties Plation drijvers

Hoe groter de inhoud van de tank, hoe meer zilverionen aan het water worden toegevoegd en dus hoe groter het aantal benodigde Plation bollen is.

Type drijverInhoud watertankPlaatsingPlation bollenDiameter drijverLevensduurPrijs inclusief BTW
Plation drijver 75tot 75 litermangat345 mm1 jaar of 2 seizoenen€ 42,50
Plation drijver 150tot 150 litermangat445 mm1 jaar of 2 seizoenen€ 52,50
Plation drijver 250tot 250 litermangat545 mm1 jaar of 2 seizoenen€ 62,50
       

Overige maten op aanvraag leverbaar!

Installatie

De Plation drijver heeft een diameter van 45 mm en is alleen geschikt voor drinkwatertanks mét een inspectieluik of mangat. De inhoud van de watertank bepaalt de grootte van de drijver.

U kunt de drijver eenvoudig via het inspectieluik in uw drinkwatertank plaatsen. De drijver kan gewoon los in de tank ronddrijven voor een optimaal resultaat. Om de werking van de Plation drijver te garanderen is het van belang dat de tank voor plaatsing van de drijver schoon is (zie TIP! schoonmaken tank met HADEX).

Tips voor gebruik

 • Na plaatsing van de drijver kunt u de verspreiding van de zilverionen in de tank bevorderen door een deel van het water te verversen. Hierdoor wordt stroming in de tank gecreëerd, hetgeen het vrijkomen en de verspreiding van de zilverionen in het water bevordert.
 • Bij ' vervuilde' tanks, die u herkent aan muf/dood water en/of aanslag aan de binnenkant van de tank dient u de tank eerst grondig te reinigen met een geschikt desinfecterend middel. Wij adviseren hiervoor gebruik te maken van Hadex. Na reiniging en uitspoelen van de tank kan de Plation drijver in de tank geplaatst worden.
 • Ook voor de periodes waarin u geen gebruik maakt van het drinkwater in de tank adviseren wij u de tank volledig af te vullen met water. De zilverionen houden het water in goede conditie en zorgen er ook voor dat leidingen en tank schoon blijven. Bij (half) lege tanks bestaat het gevaar van schimmel- of algvorming voor het deel dat niet onder water staat.
 • Bij (half) lege tanks bestaat het gevaar van schimmel- of algvorming voor het deel dat niet onder water staat. Wij adviseren om na het seizoen het water af te tappen zodat de tank en leidingen geen water meer bevatten. U haalt de Plation drijver dan uit de tank, laat hem eerst goed drogen en bewaart hem dan op een koele, droge en donkere plaats.

 Tip! Schoonmaken tank met HADEX

 1. Laat de tank volledig leeglopen en verwijder eventuele aanslag en vuilresten.
 2. Vul de tank met water en HADEX in de juiste verhouding.
 3. Open alle drinkwatertappunten zodat ook het hele leidingnet met HADEX wordt gevuld. Laat dit 24 uur in tank en leidingen inwerken.
 4. Spoel daarna tank en leidingen een paar keer goed door met vers drinkwater.
 5. Vul de tank met vers water en plaats de Plation drijver in de watertank.

 

© 2013 - 2024 AquaEst | sitemap | rss | ecommerce software - powered by MyOnlineStore